Tratamentul varicelor la nivelul picioarelor fără intervenție chirurgicală

Varicele sunt considerate o boală frecventă, care afectează cel mai adesea femeile. Pentru mulți, tratamentul acestei boli este asociat exclusiv cu o tehnică chirurgicală, ceea ce nu este pe deplin adevărat.

Dacă nu începeți, dar începeți terapia la timp, atunci este foarte posibil să faceți față metodelor conservatoare. În acest sens, să vorbim despre cum să tratăm varicele fără intervenție chirurgicală, ce metode există și cât de eficiente sunt în comparație cu intervenția chirurgicală.

Despre varice

Varicele sunt o patologie însoțită de deformare, întindere și pierderea elasticității vaselor venoase. Pe fondul insuficienței valvelor venoase, apare refluxul (fluxul sanguin invers), în urma căruia apare congestia.

Rezultatul acestui proces sunt rețelele vasculare bine cunoscute, vasele convexe și nodulare.

Patologia se dezvoltă sub influența diferiților factori, dintre care cei mai frecvenți sunt stresul excesiv, stilul de viață nesănătos, perturbările hormonale, afecțiunile sistemului cardiovascular, lipsa de mobilitate.

În stadiile incipiente ale bolii este destul de dificil de determinat independent, deoarece se manifestă ca oboseală la nivelul picioarelor, dar numai atunci apar semne mai caracteristice:

 • picioare dureroase;
 • plinătate în mușchi;
 • senzație de greutate;
 • convulsii;
 • venele modificate patologic devin vizibile pe piele.

Astfel de simptome ar trebui să servească drept motiv pentru solicitarea imediată a ajutorului de la un specialist, deoarece cu cât procesul de terapie este mai devreme, cu atât va fi mai eficient. Aceasta înseamnă că recuperarea nu va întârzia să apară.

Ajutor. Un alt punct de ce tratamentul varicelor trebuie început în timp util este riscul crescut de tromboză, care este periculos pentru oameni.

În plus, tratamentul în timp util va oferi medicului curant o gamă mai largă de metode terapeutice, iar pacientul va putea evita intervenția chirurgicală.

Metode non-chirurgicale de tratare a varicelor

Eliminarea varicelor se efectuează atât în ​​mod conservator, cât și operativ.

Metodele terapeutice conservatoarevizează prevenirea deformării ulterioare a vaselor de sânge, întărirea acestora și reluarea circulației normale a sângelui în picioare.

Ajutor. Metodele non-chirurgicale vor fi eficiente numai în etapele inițiale ale bolii.

Etapele ulterioare ale patologiei necesită intervenție chirurgicală, deoarece, de regulă, există deja volume extinse de leziuni venoase sau vase mari sunt deteriorate.

În medicina modernă, sunt reprezentate pe scară largă diferite metode de tratament conservator, prin urmare, mai jos vom vorbi în detaliu despre cum să vindeci venele din picioare fără intervenția chirurgicalăO gamă largă de medicamente pentru tratamentul varicelor.

Terapia medicamentoasă

Medicamentele sunt una dintre componentele tratamentului anti-varicoasă complex. Dar nu luați imediat medicamente.

Înainte de a începe tratarea varicelor la nivelul picioarelor fără intervenție chirurgicală cu medicamente, ar trebui să vizitați cu siguranță un medic.

După efectuarea examinărilor necesare, specialistul va selecta cea mai eficientă combinație de medicamente, a cărei acțiune va fi după cum urmează:

 1. Normalizarea circulației sângelui.
 2. Creșterea tonusului vascular.
 3. Îmbunătățirea funcției de drenaj limfatic.

Un curs terapeutic constă de obicei din produse farmaceutice venotonice speciale, prezentate în mai multe forme de dozare: tablete, geluri, unguente.

Ajutor. Astfel de fonduri se numesc flebotonice sau medicamente flebotrope.

Nu trebuie să utilizați astfel de medicamente pe cont propriu. Fiecare caz necesită o abordare individuală în selectarea medicamentelor.

Remedii populare pentru tratamentul non-chirurgical al varicelor

Remedii populare

Întrebarea cum să eliminați venele de pe picioare fără intervenție chirurgicală este probabil cea mai presantă, deoarece mulți se tem pur și simplu de intervenții chirurgicale.

Dacă evoluția bolii permite un tratament conservator, atunci pacientul poate folosi rețetele de medicină tradițională ca supliment la cea oficială.

În cele ce urmează sunt prezentate schematic cele mai populare și eficiente remedii populare utilizate în lupta împotriva varicelor.

Metodă Rețetă
Tinctură Kalanchoe Bine elimină senzația de greutate și arsură la nivelul picioarelor. Planta ar trebui insistată pe vodcă sau alcool diluat.

Frecați-vă picioarele timp de o lună până când venele păianjen dispar complet.

castan de cal 50 gplantați flori, turnați 1 litru de vodcă. Insistați 2 săptămâni, agitând ocazional. Păstrați infuzia pregătită într-un loc răcoros.

Consumați 2 linguri. linguri de 3 ori pe zi înainte de mese. După o săptămână de curs, luați 5 zile libere și repetați tratamentul.

Comprimă lut albastru Diluați lutul cu apă până la consistența smântânii, înmuiați un bandaj cu această soluție și aplicați-l pe zona afectată a picioarelor timp de 3 ore, apoi clătiți cu apă caldă. Efectuați în 1 zi.
cartofi Curățați și radeți 1 cartof. Puneți masa rezultată pe un bandaj și înșurubați-o de venele proeminente. Se lasă să acționeze 4 ore.
Bulioane măceș 15 gr. Boabele de măceșe toarnă 0, 5 litri de apă fierbinte și se lasă să se infuzeze. Puteți bea acest bulion în loc de ceai.
păducel Fierbeți o cantitate mică de fructe de pădure cu apă clocotită, lăsați-o să fiarbă. Luați o jumătate de pahar înainte de mese.

Metodele tradiționale dau rezultate bune, dar numai în combinație cu metodele terapeutice oficiale.

În plus, ar trebui să aveți mare grijă atunci când utilizați astfel de rețete, deoarece acestea nu sunt atât de inofensive pe cât ar putea părea la prima vedere.

Cu varice, lipitorii sunt plantați pe zona deteriorată conform unei scheme speciale

Hirudoterapie

Hirudoterapie- o metodă de tratare a varicelor folosind lipitori medicinale.

Această metodă de tratament non-chirurgical al varicelor nu și-a pierdut relevanța și eficacitatea astăzi, deși este un mod destul de vechi de a face față patologiei.

Ajutor.Numai lipitorile medicinale sunt utilizate pentru tratament.

În timpul procedurii, lipitorii sunt așezați pe părțile deteriorate ale piciorului. Se lipesc de piele și o mușcă, injectând în interior o substanță specială -hirudin, care se caracterizează prin următorul efect asupra corpului:

 • îmbunătățirea microcirculației sângelui;
 • întărirea pereților vasculari;
 • subțierea sângelui;
 • reducerea umflăturii și durerii.

Durata procedurii poate fi de la 5 la 40 de minute.După munca depusă, lipitorii dispar eu însumi.

Pentru a exclude transmiterea infecției, lipitorile sunt utilizate la numai 3 luni de la aplicarea lor.

Cu toate acestea, indivizii utilizați de obicei sunt distruși într-o soluție specială de cloramină.

Fizioterapie și masaj terapeutic

Printre metodele de tratare a varicelor fără intervenție chirurgicală, fizioterapiase evidențiază deoarece au o gamă largă de soiuri și sunt foarte eficiente în astfel de cazuri.

Ajutor.Principalul efect al acestor proceduri este de a tonifica pereții vaselor de sânge și de a elimina umflăturile.

Tipul specific de manipulare este selectat individual pentru fiecare caz.Următoarele tipuri de fizioterapie sunt cele mai utilizate:

 1. Hidroterapie- tratamente contra apei.
 2. Electroforeză.
 3. Darsonvalization- expunerea la descărcări de curent de joasă frecvență.
 4. Pneumocompresie intermitentă- tonifică vasele de sânge datorită presiunii și impulsului de compresie scăzute.
 5. Magnetoterapie- dizolvă cheagurile de sânge.
 6. Terapia cu amplipulse- curenții sinusoidali vindecă pereții vaselor de sânge.
Masaj terapeutic la picioare efectuat de un specialist

O altă tehnică eficientă pentru varice este considerată a fimasajul terapeutic. Este adesea folosit în practica medicală.

Ajutor. Masajul este utilizat numai în stadiul inițial al dezvoltării patologiei.

Masajul se aplică atât independent, cât și în combinație cu alte metode de tratament. Este capabil de următoarele efecte:

 • elimina umflarea, amorțeala, convulsiile;
 • ameliorează tensiunea;
 • crește tonusul vascular;
 • restabilește fluxul sanguin.

Masajul trebuie efectuat de un terapeut calificat. Auto-masajul este posibil numai în conformitate cu mărturia unui medic.

Exercițiu și dietă

Este posibilă vindecarea varicelor acasă? Destul, chiar dacă doar sub supravegherea unui medic, urmând toate recomandările sale.

Un factor important în acest caz este natura evoluției bolii. Formele lansate necesită tratament radical într-un spital.

Important.Varicele sunt o boală gravă, deci orice auto-medicație la domiciliu ar trebui exclusă!

La domiciliu, la recomandarea medicului, trebuie respectate mai multe reguli, care fac parte integrantă din întregul complex terapeutic:

 1. Exerciții speciale.
 2. Dieta.

Flebologii recomandă cu tărie să efectuați exerciții care vizează întărirea feselor, coapselor și picioarelor inferioare.

Exercițiul moderat sistematic nu necesită mult timp, dar încetinește dezvoltarea bolii și normalizează fluxul sanguin.

Acest exercițiu trebuie făcut de câteva ori pe zi. Setul de exerciții este selectat de medic, luând în considerare natura evoluției bolii și caracteristicile fiziologice ale pacientului.

Ajutor.Exercițiile nu sunt dificile și multe dintre ele sunt cunoscute de noi încă de la școală: „bicicletă”, „foarfecă”.

În plus, poți și ar trebui să mănânci corect, adică să urmezi o dietă, care este departe de a fi ultimul loc printre metodele de tratament non-chirurgicale.

O nutriție adecvată va avea un efect benefic asupra întregului corp, îmbunătățind starea vaselor de sânge și reducând vâscozitatea sângelui.

Tratamentul non-chirurgical este eficient în stadiile incipiente ale bolii

Eficacitatea terapiei non-chirurgicale

Se poate afirma fără ambiguitate că metodele non-chirurgicale se caracterizează prin eficiență ridicată.

Este puțin probabil să fie posibil să se compare eficacitatea acestora cu tratamentul chirurgical, deoarece, așa cum sa menționat anterior,primele sunt utilizate în etapele inițiale ale patologiei, iar cele din urmă - deja în stadii mai severe ale cursului său.

Adică, intervenția chirurgicală se efectuează în cazuri extreme, atunci când este pur și simplu necesară.

Dacă un medic are chiar și cea mai mică șansă de a vindeca această afecțiune patologică fără a recurge la metode radicale, el o va folosi.

În multe moduri, tratamentul prescris de un specialist depinde de pacientul însuși, adică de oportunitatea de a solicita ajutor.

Concluzie

Dacă o persoană duce un stil de viață sănătos și este atentă la sănătatea sa, atunci orice modificare a corpului nu trece neobservată, iar consultarea cu un specialist în această privință nu este de prisos.

În astfel de cazuri, nu există nicio întrebare dacă este posibilă vindecarea varicelor fără intervenție chirurgicală, deoarece pacientul însuși știe ce este posibil. La urma urmei, cel mai important lucru care i se cerea, a făcut-o - s-a întors în timp.