Varice

Varice

O boală estetică scăzută este varicele, care se manifestă prin expansiunea vaselor venoase superficiale, a căror plasă poate fi văzută prin piele. Cu această boală, circulația sângelui în aceste vase este afectată, ceea ce poate duce la lipsa alimentării cu oxigen și la îndepărtarea dioxidului de carbon. Simptomele sunt pronunțate, deci trebuie tratate în timp util. Este mai bine să evitați această boală cu totul prin prevenire. Adesea, tratamentul varicelor constă într-o operație.

De ce apar varicele? Există motive care apar adesea în viața multor oameni:

 1. Tulburări metabolice.
 2. Profesii în care o persoană se află permanent într-o poziție permanentă (vânzători, chelneri etc. ).
 3. Obiceiuri proaste (fumatul și alcoolul) care afectează negativ starea vaselor de sânge.
 4. Boli endocrine.
 5. Abuzul de ardei roșu.

Motivele dezvoltării varicelor

Medicii sunt din ce în ce mai puțin înclinați să creadă că varicele sunt ereditare. Nu este întotdeauna cazul. Oamenii de știință notează alți factori care provoacă adesea boala: stilul de viață, hormonii și nutriția.

Metabolismul afectat este una dintre cauzele venelor varicoase. Aceasta duce la obezitate, care este rezultatul unui stil de viață inactiv și a unei diete slabe, care sunt foarte frecvente astăzi. O persoană folosește din ce în ce mai mult produse de prelucrare intensivă, refuzând alimentele vegetale.

Profesiile care fac o persoană fie să stea mult timp, fie să stea mult timp, fie să poarte greutăți, fie să facă mișcări ascuțite exercită, de asemenea, o mare sarcină asupra venelor. Toate acestea duc la dezvoltarea varicelor în timp.

 • Zborurile lungi sau călătoriile afectează starea venelor, care este adesea observată în jumătatea masculină.
 • Femeile suferă adesea de varice inghinale datorită purtării lenjeriei strânse. De asemenea, suferă de vene varicoase ale extremităților inferioare, dacă merg adesea mult cu tocuri înalte sau tălpi incomode.

Sarcina devine, de asemenea, un factor în dezvoltarea varicelor, mai ales dacă există antecedente de poliartrită reumatoidă sau osteoporoză.

Alte cauze ale varicelor sunt: ​​

 1. Tromboza venoasă profundă.
 2. Adenom de prostată.
 3. Tuse.
 4. Constipație constantă.
 5. Intervenție chirurgicală cu anestezie.

Cum să recunoaștem varicele?

Primul semn al varicelor este apariția unui model de venă albastră (plasă) pe suprafața pielii. De obicei apare pe coapse, în locurile în care se află celulita - un metabolism perturbat al grăsimilor care apasă pe vene.

Al doilea semn al varicelor este umflarea țesuturilor moi ale picioarelor. La diagnosticarea bolii, aceasta se diferențiază de pietre la rinichi și insuficiență cardiovasculară.

Cu cât se dezvoltă mai multe vene varicoase, cu atât devine mai multă durere în mușchii gambei. Durerea este puternică sau ascuțită, de obicei se agravează până la prânz după ce a fost transferată o anumită cantitate de stres pentru ziua respectivă.

O persoană se plânge de:

 1. Picioare grele.
 2. Modificări trofice în zona piciorului.
 3. Crampe nocturne.

Când este vizualizat vizual, o grilă sau stele sunt vizibile, mai ales dacă persoana stă în picioare. Dacă pacientul își asumă o poziție în decubit dorsal, atunci manifestările externe ale varicelor pot deveni invizibile. Umflarea dispare de obicei după o noapte de odihnă.

Etape ale varicelor

Varicele sunt progresive și parcurg următoarele etape:

 1. Primul este umflarea venelor, eterogenitatea structurală, îngroșarea venelor, formarea nodurilor și tromboflebita.
 2. Al doilea este oboseala, iritabilitatea, oboseala, greutatea picioarelor. Deteriorarea sănătății, apariția insomniei și pierderea memoriei. Există plângeri legate de crampe nocturne. Pentru o lungă perioadă de timp, pielea nu poate reveni la forma sa anterioară după îndepărtarea îmbrăcămintei exterioare din cauza edemului.
 3. Al treilea este modificările trofice în regiunea tibiei. Pielea devine maro, uscată, crăpată, lipsită de viață. Dezvoltarea dermatitei cu erupții cutanate și mâncărime caracteristice. Umflarea poate fi acum găsită oriunde în picior. Senzația de greutate amintește de explozia musculară. Orice încărcare duce la oboseală rapidă, care provoacă depresie, insomnie, slăbiciune.
 4. În al patrulea rând - etapa de dezvoltare a complicațiilor sub formă de inflamație a pereților venelor, sângerări sau apariția ulcerelor trofice.
Femeia însărcinată consultând un flebolog

Varice în timpul sarcinii

Dacă o femeie are tendința de a dezvolta vene varicoase sau primele semne au apărut deja înainte de sarcină, atunci în timpul gestației unui copil această boală se va manifesta în deplină forță. De obicei, 35% dintre femei prezintă varice în timpul primei sarcini, 50% - în timpul celei de-a doua și 75% - în timpul celei de-a treia sarcini.

Varicele se explică prin faptul că sângele intră în extremitățile inferioare, dar scurgerea acestuia devine dificilă. Acest lucru duce la stagnarea sângelui, datorită căruia vasele venoase se extind și devin vizibile. Dacă o femeie nu este tratată, poate exista riscul ruperii unui cheag de sânge, ceea ce duce la moartea mamei și a bebelușului.

Alte cauze ale varicelor în timpul sarcinii sunt: ​​

 1. Modificări hormonale.
 2. Mărirea uterului și presiunea acestuia asupra vaselor.
 3. Creșterea numărului de sânge.
 4. Caracteristici individuale.

De asemenea, patologia se poate manifesta în zona anusului sau a labiilor externe.

Varice pelvine

Varicele se pot dezvolta nu numai în picioare,Varice ale bazinului, ci și în zona pelviană. Această boală se dezvoltă adesea la femei. Este diagnosticat cu ajutorul unei ultrasunete tridimensionale, unde puteți vedea venele dilatate ale bazinului mic, precum și inflamația în uter, ovare și vezică.

Simptomele pentru varicele pelvine sunt similare cu varicele din picioare. Severitatea și durerea sunt resimțite la nivelul abdomenului inferior. Motivul este adesea sarcina, patologia în pelvisul mic, nașterea dificilă. Alți factori sunt: ​​

 • Purtarea bebelușului în orice moment.
 • Sedentarism.
 • Administrarea de contraceptive orale.
 • Subdezvoltarea congenitală a peretelui venos.

Cum sunt tratate varicele?

Tratamentul conservator este permis numai cu contraindicații la intervenția chirurgicală sau în stadiul inițial al varicelor, când încă nu s-au produs modificări patologice. Aici sunt folosite:

 • Bandaj.
 • Ciorapi de compresie.
 • Schimbare constantă de poziție.
 • Ridică picioarele, astfel încât să se poată odihni.
 • Evitarea încăperilor slab ventilate, cu temperaturi ridicate.
 • Eliminarea cantităților mari de lichid și sare din dietă.
 • Administrarea de diuretice.
 • Venoprotectori.
 • Medicamente antiinflamatoare nesteroidiene.
 • Terapie de exerciții pentru varice necomplicate: scăldat, înot, aerobic în apă.
 • Unguente.
 • Hirudoterapie.

Operații pentru varice

Anestezia tumescentă (aplicarea unui anestezic local) face parte din procedura chirurgicală. Această măsură este necesară dacă modificările patologice au început deja.

O miniflebectomie este o operație care utilizează anestezie locală - se fac mici puncții pe suprafața pielii direct la vene.

Un alt tip de intervenție chirurgicală este îndepărtarea venelor afectate folosind un scurt script.

Disecția endoscopică a venei este un alt tip de intervenție chirurgicală - utilizarea unui aparat endoscopic pentru identificarea zonei venei afectate.

Prevenirea și prognosticul pentru varice

Varicele pot fi prevenite sau oprite. Pentru a face acest lucru, trebuie să respectați măsurile preventive care oferă prognoze favorabile:

 1. Renunțarea la obiceiurile proaste.
 2. Purtarea articolelor de îmbrăcăminte de compresie.
 3. Masaj pentru picioare, coapse și spate.
 4. terapie de efort.
 5. Ameliorarea stresului.
 6. Menținerea igienei personale a picioarelor.
 7. Eliminarea constipației.

Cea mai eficientă metodă este să vă schimbați rutina zilnică. Ar trebui să eliminați activitatea fizică ridicată și să vă odihniți mai mult. De asemenea, puteți apela la rețete de medicină tradițională.