Fă și nu faci pentru varice la picioare

Respectarea contraindicațiilor pentru varicele de pe picioare este calea către sănătate. Pacientul va trebui să-și schimbe complet stilul de viață, pentru căîn caz contrar, boala va continua să progreseze, ceea ce va duce la complicații grave. Nu orice activitate duce la simptome crescute ale varicelor. De exemplu, mersul pe jos este foarte benefic pentru căpromovează scurgerea naturală a sângelui din membre.

Ce să nu fac cu varicele cu un anumit grad

Medicul curant este obligat să îi spună pacientului ce nu se poate face cu varicele cu un anumit grad și ce se poate face.

Este de remarcat faptul că, odată cu simptomele inițiale ale bolii, oamenii preferă să țină picioarele în bazine cu apă rece, să facă loțiuni din unele ierburi sălbatice, dar să nu vină la spital pentru examinare. Nu face asta.

La primele simptome ale bolii, ar trebui să faceți o întâlnire cu un terapeut. După examinare, el vă va îndruma către un flebolog.

Etapa inițială

Nu există contraindicații speciale în acest stadiu al dezvoltării bolii. Cu varicele, puteți continua să faceți sport, să faceți plimbări lungi în aer curat. Dar va trebui să renunți la hainele și pantofii incomode. Asigurați-vă că vizitați un flebolog. El va scrie o rețetă pentru medicamente și vă va ajuta să alegeți gradul de comprimare a lenjeriei medicale.

Varice progresive

varice la nivelul picioarelor

Tot ceea ce nu se poate face cu varice în stadiul inițial este strict interzis să se facă chiar și cu o boală progresivă. Pe lângă restricțiile existente, se adaugă recomandări nutriționale.

Pacientul va trebui să își revizuiască complet dieta. Dacă pacientul este supraponderal, atunci acesta este supus unei diete forțate.

Transplantul de organe pentru varice se poate face dacă venele principale nu sunt afectate sau pericolul pentru viața pacientului este prea mare.

Dacă picioarele tale te rănesc grav

Contraindicațiile pentru varice, însoțite de sindromul durerii severe, includ refuzul de a face exerciții fizice grele. Băile reci vor ajuta la reducerea disconfortului. Se pot face dimineața și seara. Fizioterapia pentru varice a extremităților inferioare va fi utilă în stadiul inițial, dar cu o boală progresivă activă, este inclusă în lista contraindicațiilor.

Medicii recomandă achiziționarea unei perne speciale pentru picioare. Poate fi folosit în timpul unei odihni de noapte. Ridicând picioarele, puteți facilita fluxul de sânge de la membre la inimă. Un flebolog poate prescrie medicamente antiinflamatoare dacă sindromul durerii este foarte sever. Dar atunci când starea se îmbunătățește, acestea trebuie abandonate, deoarecepun mult stres pe ficat.

Dacă vena explodează

dacă o venă izbucnește

Totul depinde de vasul care a fost deteriorat.

Dacă o coroană mică explodează, pacientul va coborî cu o venă de păianjen, dar dacă un vas mare este deteriorat, va apărea un hematom mare pe suprafața pielii, ceea ce este foarte rău în sine.

Presoterapia pentru varice în această stare este imposibilă. Trebuie să atașați un pachet de gheață la zona deteriorată a vasului și, după ce durerea trece, mergeți la un medic.

Dacă picioarele îți sunt mâncărime și umflate

Picioarele și edemul sunt primele semne ale picioarelor varicoase. Acestea indică faptul că fluxul sanguin a fost deja întrerupt, țesuturile primind mai puțină nutriție.

În această condiție, este strict interzisă utilizarea diureticelor și a altor medicamente care favorizează eliberarea excesului de lichid din organism. Pacientul poate folosi geluri de răcire specializate pentru varice sau hidratante.

Desigur, după detectarea acestor simptome, o persoană ar trebui să facă o programare cu un medic.

Dacă picioarele îți amorțesc

dacă picioarele îți amorțesc

Unele bunici recomandă utilizarea unui încălzitor pentru picioare atunci când acest simptom apare la nivelul varicelor. Este absolut imposibil să faceți acest lucru dacă nu doriți să vă înrăutăți propria stare. Este posibil ca amorțeala membrelor să fi fost cauzată de un cheag de sânge blocat în vas.

Prin forțarea dilatării venei, pacientul poate provoca ruperea unui cheag de sânge, care este o afecțiune care poate pune viața în pericol. Tratamentul cu magnetoterapie pentru varice poate scuti pacienții de amorțeala piciorului, deoareceajută la creșterea fluxului sanguin, dar cu o boală progresivă, este contraindicat.

Fă și nu faci pentru varice

În cazul varicelor, nu trebuie să vă expuneți picioarele la expunere prelungită la temperaturi ridicate. Acțiunea mecanică activă asupra picioarelor va duce, de asemenea, la un efect negativ. Permite efectuarea de împachetări la rece, masaj ușor și orice alte proceduri care nu cauzează rănirea pielii și a vaselor de sânge.

Tatuaj

Este posibil să-ți faci un tatuaj pentru varice? Da, dacă va fi așezat undeva pe braț sau pe omoplat, adicăpe o zonă care nu este sensibilă la boli. Unele femei apelează la saloane cu întrebarea dacă este posibil să se facă un tatuaj pentru varice pentru a închide vasele proeminente. Un maestru normal va îndruma astfel de clienți către un flebolog.

Înainte de a se face un tatuaj pentru varice, pacientul trebuie să consulte un medic. Dacă dorința lui provine din estetică, adicăvrea să închidă vasele deteriorate, este mai ușor să le îndepărtați cu laser sau sclerosant. Dacă pacientul vrea doar să aibă un anumit tipar pe picior, atunci trebuie să cântărească mai întâi toate riscurile.

Tatuarea cu vene varicoase are 90% șanse să provoace complicații grave.

Comprimă

Compresele sunt considerate a fi un remediu excelent pentru varice. Această afirmație este parțial adevărată. Cu ajutorul lor, puteți scăpa de edem și alte manifestări externe ale bolii. Dar este strict interzisă aplicarea de comprese pentru ulcerele trofice, erupții alergice. Ingredientele naturale pe care le conțin vor crește iritarea.

Diferite tipuri de îndepărtare a părului

Îndepărtarea excesului de păr de la picioare este o problemă majoritar feminină. Metodele standard de epilare pentru varice sunt contraindicate. Scoaterea părului în exces cu pensete, ceară fierbinte sau pastă de zahăr va exacerba boala. Femeile pot scăpa de excesul de păr de pe picioare prin următoarele metode:

 • epilare cu laser;
 • cu creme chimice specializate;
 • bărbierit clasic;
 • electroliză (dacă boala se află într-un stadiu incipient).

Alte metode de eliminare a părului vor provoca complicații. De asemenea, femeile vor trebui să renunțe la mersul cu tocuri înalte.

Duș cu contrast și hidromasaj

duș de contrast și hidromasaj

Un duș de contrast este considerat unul dintre cele mai utile procedee pentru varice. Favorizează iritarea naturală a pereților vasculari. Datorită dușului de contrast, producția de colagen este normalizată la pacienți, densitatea venelor crește. Hidromasajul poate fi utilizat pentru tratarea varicelor inițiale.

Wraps

Contraindicațiile pentru varice la femei includ împachetări fierbinți. În general, toate procedurile care implică încălzirea picioarelor și a vaselor de sânge vor trebui excluse în cazul varicelor.

O creștere a temperaturii corpului are un efect negativ asupra stării venelor. Impachetările reci, dimpotrivă, sunt utile în stadiul inițial al varicelor.

Se recomandă utilizarea mentolului sau a altor componente care răcesc pielea.

Avort

Medicii răspund adesea negativ atunci când sunt întrebați dacă este posibil să luați OK pentru varice. Dar cu o viață sexuală activă și lipsa de dorință de a avea un copil, utilizarea contraceptivelor estrogenice este cea mai optimă opțiune, deoarece

avort pentru varice

Avortul pentru varice reprezintă o amenințare pentru viața unei femei. Este deosebit de periculos să efectuați această procedură dacă pacientul are leziuni ale venelor pelvine. Cu această formă a bolii, femeile rareori reușesc să ducă un copil în mod normal.

Sunt mai predispuși să experimenteze avort spontan.

Laparoscopie

Medicii nu pot răspunde fără echivoc la întrebarea dacă este posibil să se facă laparoscopie pentru varice.

Intervenția chirurgicală în sine nu creează probleme corpului dacă numai venele picioarelor apropiate de piele sunt afectate de boală.

Dar dacă vasele mari sunt deteriorate, poate fi periculos. Pe de altă parte, laparoscopia este adesea utilizată pentru diagnosticarea varicelor pelvine.

Terapia cu noroi

Această procedură ajută la restabilirea tonusului vascular în stadiul inițial al bolii. Terapia cu nămol nu trebuie făcută dacă pe corp sunt prezente ulcere trofice sau pielea este deteriorată. Această terapie este contraindicată în varicele progresive, deoarecemurdăria fără componente suplimentare usucă foarte mult pielea și acest lucru este foarte dăunător în caz de probleme cu vasele de sânge.

Baie și saună

Exfoliantul poate fi utilizat pentru varice, dar ar trebui să conțină particule mici care nu vor răni grav pielea.

Aceste produse cosmetice sunt fabricate pe bază de particule de semințe de zmeură sau orez măcinat. Sauna și baia de baie sunt categoric contraindicate pacienților cu varice diagnosticate.

Din nou, totul este despre căldură. Promovează deschiderea porilor, dar dăunează mult și stării vaselor de sânge.

Creșteți picioarele

Este strict interzisă încălzirea picioarelor cu vene varicoase pe picioare. Chiar dacă aveți o răceală, iar bunica dvs. insistă că o baie fierbinte cu muștar vă va ajuta să vă recuperați rapid, nu vă puteți încălzi membrele.

Când picioarele sunt încălzite, vasele se extind foarte mult și de atunciau deja un diametru crescut, ceea ce duce la o deteriorare a stării generale a venelor.

Pacienții cu vene varicoase pot face băi terapeutice cu o temperatură a apei care nu depășește 50 de grade Celsius.

Tan

arsuri solare cu varice

Nu puteți vizita solarul pentru varice. În ceea ce privește dacă este posibil să faceți plajă cu vene varicoase ale picioarelor, opiniile medicilor diferă. Unii medici susțin că expunerea pe termen scurt la lumina soarelui este benefică pentru organism, dar flebologii spun că lumina ultravioletă încălzește foarte mult picioarele, ceea ce este foarte dăunător pentru starea venelor.

Administrarea de medicamente pentru potența cu varice

Când sunt întrebați dacă este posibil să întrețineți relații sexuale cu varice sub influența diferitelor medicamente care îmbunătățesc erecția, toți medicii vor răspunde că este imposibil. Medicamentele pentru eliminarea pe termen scurt a disfuncției erectile cresc mult presiunea în vase. Acest fenomen este periculos nu numai pentru persoanele cu boli de inimă, ci și pentru cei care suferă de diverse patologii ale sistemului vascular.

Contraindicații pentru administrarea medicamentelor

Pentru varice, contraindicațiile se aplică multor medicamente. În primul rând, pacienții ar trebui să refuze pastilele care provoacă o creștere a presiunii. De asemenea, medicamentele care constrâng vasele de sânge trebuie oprite. Grupul de droguri interzise include pastile care cresc vâscozitatea sângelui.

Activitate fizică

Frânghia pentru varice trebuie exclusă din programul de antrenament. Aceasta include și curse de pistă și teren. Problema este că aceste tipuri de exerciții creează sarcini suplimentare de șoc pe vene.

Ca rezultat, vasele se întind atât sub influența fluxului sanguin, cât și sub influența forțelor gravitaționale. Exercițiile fizice ar trebui să vizeze întărirea vaselor de sânge. Mersul pe jos, înotul, gimnastica și nu power yoga sunt foarte utile pentru varice.

Antrenament intensiv și fotbal

fotbal cu varice

Persoanele care suferă de varice vor trebui să renunțe la sporturile profesionale. Antrenamentul intensiv, însoțit de munca cu greutăți libere, este, de asemenea, o contraindicație.

Fotbalul, voleiul și baschetul pot fi jucate în etapele inițiale ale bolii, apoi în timpul antrenamentului trebuie să folosiți lenjerie de corp compresivă sau bandaje elastice.

Odată cu continuarea progresului bolii, aceste sporturi ar trebui abandonate.

Reguli alimentare

Dieta adecvată pentru vasele de sânge varicoase crește eficiența medicamentelor. Pacientul ar trebui să mănânce alimente care întăresc pereții vasculari. Dacă este necesar, alimentele devin dietetice dacă pacientul are un exces de indice de masă corporală sau prezența grăsimii viscerale. Medicii recomandă următoarele alimente:

 • nuci;
 • fructe;
 • carne slabă;
 • cereale care conțin carbohidrați și minerale utile;
 • ouă;
 • ceaiuri și sucuri naturale.

Alimente și băuturi interzise

De multe ori pacienții nu știu ce să mănânce cu varice, așa că practic nu își schimbă dieta. În primul rând, pacienții trebuie să renunțe la grăsime. Carnea grea, alimentele rafinate, prăjite vor trebui să fie complet excluse din dietă. Conserve ar trebui, de asemenea, să fie eliminate din meniu. Alimentele interzise includ:

 • toate tipurile de alcool, deoarecealcoolul ajută la dilatarea venelor;
 • ceai negru, cafea tare;
 • condimente
 • ;
 • cicoare (utilă pentru hipertensiune, dar, deoarece dilată venele, este periculoasă pentru pacienții cu vene varicoase);
 • dulciuri și sifon, pentru căconstau din carbohidrați ușor digerabili, prin urmare nu sunt potrivite pentru pacienții supraponderali.

Lista specifică a contraindicațiilor depinde de starea de sănătate a persoanei. În mod ideal, puteți consuma întregul produs, dar în porții mici. Pacienții aderă rar la această regulă, deci este mai bine să excludeți complet din dietă alimentele și băuturile care accelerează dezvoltarea varicelor.

Remedii populare

Primul ajutor pentru varice poate fi acordat acasă folosind remedii populare. Ingredientele din plante nu au un efect dăunător asupra sănătății, îmbunătățesc starea venelor, ameliorează inflamația.

Luați în considerare remedii populare eficiente pentru varice:

 • O compresă de castane are un efect bun. Ameliorează durerea și inflamația. Pentru a face acest lucru, tăiați pâinea brună în felii, ungeți-le cu unt confortabil. Presărați generos bucățile rezultate cu fructe de castan de cal pre-tocate.
 • Pentru varice, puteți folosi o compresă de brusture și hrean, care se lasă peste noapte;
 • Durerea și inflamația ameliorează mierea.

Varicele sunt o afecțiune medicală gravă care necesită o abordare specială. În acest moment, ar trebui să acordați atenție stării, nutriției și stilului dvs. de viață.

Există, de asemenea, o serie de proceduri care ar trebui abandonate sau efectuate mai puțin intens - activitate fizică, hidromasaj. Dar este mai bine să refuzați complet de la bronzare și epilare.

De asemenea, trebuie avut în vedere faptul că există unele droguri ilegale care pot agrava starea.

Sfatul medicului: ce aveți nevoie și ce puteți face cu varicele

sfatul medicului pentru varice

Varicele apar din cauza pierderii venelor mari și mici de tonus, elasticitate. Venele se extind foarte mult în diametru, formând noduri. Boala este gravă, neplăcută și urâtă, ce se poate face cu varicele și ce nu se poate spune mai departe.

Ce aveți nevoie și ce puteți face cu varicele

Ameliorarea unei afecțiuni cu varice ar trebui să înceapă cu eliminarea cauzelor care contribuie la o circulație deficitară la nivelul extremităților.

 • Când lucrați sedentar, trebuie să faceți o pauză la fiecare 1, 5-2 ore. În acest timp, faceți niște exerciții simple. Puteți alerga de 100-200 de metri, sau de cel puțin 10-15 ori să vă ridicați de la picioare.
 • Înainte de orice activitate fizică, nu uitați să vă bandajați picioarele cu un bandaj elastic sau să purtați ciorapi medicali speciali, colanți sau pantaloni genunchi. Ciorapii elastici previn în continuare varicele și creează rezistență la congestia venoasă.
 • În cazul varicelor, încercați să cumpărați pantofi confortabili, piciorul ar trebui să se odihnească în el și să nu fie constrâns de un pantof îngust.
 • Dacă aveți varice, faceți exerciții speciale pentru picioare în fiecare zi. Cel mai simplu exercițiu este să stai alternativ pe tocuri și apoi pe degetele de la picioare. Cu varicele, este util să faceți orice exerciții cu ridicarea picioarelor.
 • Încercați să vă mișcați mai mult - acestei boli nu îi place mișcarea. Mergeți în sus și în jos pe scări, folosiți liftul mai rar, mergeți mai des și stați mai puțin la televizor și computer.
 • Când stați, încercați să vă mențineți picioarele înalte. Dacă vă uitați la televizor în timp ce stați pe un fotoliu, așezați un scaun scurt lângă acesta și lăsați-vă picioarele confortabil pe el. Așezați picioarele pe un suport mic sau o pernă tare noaptea.
 • Înotul este util pentru varice. Înotul este considerat cea mai bună prevenire a varicelor. Cea mai bună odihnă pentru venele cu varice după o zi de muncă este o plimbare lentă și relaxantă și înot în piscină.
 • Țintește cel puțin o oră pe zi într-o poză cu picioarele ridicate deasupra inimii. De exemplu, poți să te întinzi pe pat și să pui picioarele pe perete.
 • Vara, încercați să vă petreceți vacanța pe malul râului sau lângă mare. Mergeți des des mai des pe iarbă tare, nisip sau pietricele. Mersul desculț în apa mării este util în special pentru varice.

Flebologii care sunt implicați în dezvoltarea de măsuri pentru diagnosticul varicelor, tratamentul acestora și prevenirea bolii recomandă insistent să vă odihniți picioarele. Cu cea mai mică oportunitate, încearcă să-ți întinzi picioarele, să le odihnești și în același timp să le ridici mai sus, atunci venele vor funcționa întotdeauna ca un ceas!

Ce să nu faci cu varicele

ce să nu faci cu varicele
 • Cu varicele, nu puteți face niciun fel de îndepărtare a părului. Chiar și cea mai blândă procedură poate deteriora cu ușurință vasele fragile. Uitați de benzi de ceară, epilatoare electrice și zahăr.
 • În cazul varicelor, este necesar să vă protejați picioarele de efectele agresive, așa că nu folosiți exfoliantele care conțin particule ascuțite.
 • Este necesar să renunți la pantofii cu toc înalt, sănătatea este mai scumpă decât frumusețea.
 • Așezarea cu picioarele încrucișate cu varice este strict interzisă.
 • Nu utilizați spălători grosiere și dure. La varice este interzisă masarea tibiilor cu perii grosiere.
 • Fiți foarte atenți la masajul anticelulitic - poate crește manifestarea insuficienței venoase. Înainte de a decide procedura, trebuie să consultați un flebolog.
 • Fumatul este inamicul numărul unu cu vene varicoase. Alegerea este simplă: fie fumați, fie trăiți o viață împlinită și aveți picioare sănătoase.

Orice boală poate fi învinsă, nu ar trebui să renunți niciodată, altfel boala îți va ruina toată viața. Cu varice, sunt utile și necesare băile de picioare nocturne cu sare de mare sau de masă obișnuită. Sarea iodată este potrivită și pentru tratamente.

 • Pentru a efectua procedura, umpleți baia cu apă, astfel încât să ajungă la mijlocul gambei. Dizolvați una sau două linguri de sare în apă și mergeți în baie timp de aproximativ cinci până la zece minute. Aceleași băi cu infuzie de mușețel, paie de ovăz, mentă, salvie și șarpe dau un efect pozitiv.
 • Vindecă varicele și tromboflebita cu o compresă dintr-o frunză de varză albă. Bateți ușor frunza de varză, rulați cu un sucitor. Lubrifiați o parte a foii cu ulei vegetal și aplicați această parte pe venele bolnave. Întăriți foaia cu un bandaj, țineți-o o zi. Cursul tratamentului este de o lună.
 • În cazul varicelor, aplicațiile din cartofii cruzi râși dau un efect bun. Spălați cartofii, curățați-i și radeți-i. Puneți masa pe o cârpă sau tifon și aplicați pe venele afectate. Durata procedurii este de 15 minute sau mai mult.
 • Pentru dureri severe de picioare, se recomandă să vă frecați picioarele cu oțet de mere nediluat dimineața și seara. Puteți înmuia un prosop în oțet de cidru de mere nediluat și îl puteți înfășura în jurul picioarelor.

Înfășurați un prosop moale pe picioare. Așezați picioarele pe o rolă sau o pernă tare și țineți-o timp de aproximativ o jumătate de oră.

Dacă faceți astfel de împachetări pentru vene varicoase în fiecare zi timp de o lună și jumătate, durerea ar trebui să dispară.

Sfatul medicului: ce aveți nevoie și ce puteți face cu varicele.

 • Puteți trata varicele cu o ferigă. Zdrobeste frunzele de feriga proaspete, proaspat smulse in pulpa. Se amestecă 1/1 cu lapte acru și se aplică în strat uniform pe zonele cu vene varicoase. Efectuați tratamentul pentru maximum 4 zile, apoi faceți o pauză pentru câteva zile. Cu o pauză de câteva zile, astfel de comprese pot fi repetate.
 • Se recomandă aplicarea regulată a pulpei de roșii proaspete pe varice. Tăiați o roșie mare și coaptă în felii subțiri și bandajează în pete dureroase. Păstrați compresa timp de trei ore.
 • Cu varicele, puteți și ar trebui să faceți auto-masaj la suprafață. Masați cu mâinile cu săpun, acestea ar trebui să alunece foarte bine pe piele.
 • Pentru durerea severă a venelor inflamate, tinctura de vodcă din florile de castan de cal va ajuta. Măcinați 50 de grame de flori în pulbere, turnați 1/2 litru de vodcă și lăsați câteva zile. Frecați tinctura în vene foarte atent, cu mișcări ușoare.
 • Același efect va fi dat de frecarea în pete dureroase cu varice tinctură de vodcă de frunze pinnate de Kalanchoe. Clătiți frunzele proaspete cu apă, zdrobiți-le în grâu și turnați vodcă într-un raport de 1/10. Insistați într-un loc întunecat timp de trei zile, strecurați-vă înainte de utilizare. Se folosește pentru frecare de 2-3 ori pe zi.
 • În cazul varicelor, o compresă din frunze de varză roșie bine pasate se înmoaie și ameliorează inflamația.
 • Tinctura de celidină va ajuta la eliminarea cianozei picioarelor. Luați 10 picături de tinctură pe lingură de lapte de trei ori pe zi înainte de mese.
 • Brusture sau frunze de liliac ajută la scăderea cianozei picioarelor cu vene varicoase. Pune frunze proaspete în mâini și bandajează-le până la picioare.

Dacă observați că există modificări ale venelor din picioare, încercați să vă reconsiderați și să vă schimbați stilul de viață. Mergeți mai mult la plimbări, mergeți la sport, limitați-vă în nutriție și fugiți de inactivitatea fizică.

Când boala progresează, este nevoie de ajutorul unui flebolog. Predispoziția genetică la boli și alți factori pot fi învinși. Este important să nu fii leneș, să nu renunți, să urmezi recomandările medicului și să nu uiți recomandările de bază.

Milioane de oameni sunt familiarizați cu problema varicelor extremităților inferioare. Greutatea picioarelor, apariția edemului și a venelor albastre (rețele vasculare) abia sesizabile în prima etapă sunt motive serioase pentru a fi precauți.

Este imposibil să începeți dezvoltarea bolii - tratamentul pacienților poate continua timp de mulți ani dacă nu au consultat un medic în timp util. Unele dintre metodele de tratament se bazează pe luarea de măsuri disponibile tuturor.

Acestea includ:

 • Utilizarea gelurilor și unguentelor speciale.Sunt într-adevăr capabili să îndepărteze sau să reducă durerea la nivelul picioarelor, dar sunt eficiente numai dacă tratamentul este început în prima etapă a varicelor;
 • Cerere pentru venoza varicelor picioarelor - fonduri luate numai așa cum este prescris de un specialist.Spre deosebire de unguente, acestea acționează din interior, având un efect mai rapid;
 • Tratament cu laser.Se dovedește a fi eficient în raport cu „plasele” și alte semne ale stadiului inițial al varicelor;
 • Tratament cu ozon, injectat direct în zona „ochiurilor” de pe picioare.În acest caz, este necesară mai mult de o procedură pentru a afecta alternativ toate vasele mărite de pe picioare;
 • Cea mai „dură” metodă este intervenția unui chirurg (flebectomie).Zona afectată în care se poate forma un cheag de sânge este îndepărtată.

Apariția semnelor varicelor: greutate la picioare, „plase” caracteristice, edem - acesta este un motiv pentru a consulta un medic. Nu trebuie să uităm că depinde doar de noi dacă vom fi la fel de mobili la bătrânețe sau la o vârstă încă relativ mică vom suferi de vene varicoase ale picioarelor.